Informatie over de declaratie en vergoeding van uw behandeling.

Indien wij een overeenkomst hebben met uw zorgverzekeraar zullen wij de nota rechtstreeks indienen bij hen. Als er een afwijzing volgt op de declaratie waaruit blijkt dat uw polis niet toereikend is ontvangt u de nota zelf. Indien wij geen overeenkomst hebben met uw zorgverzekeraar ontvangt u eveneens zelf de nota. De declaraties worden verzorgd door Infomedics. Verderop op deze pagina vindt u meer informatie die u nodig kunt hebben indien u de nota reeds ontvangt.

Aanvullende verzekering
De vergoeding voor fysiotherapie vindt plaats vanuit de aanvullende verzekeringen. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient u een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. In uw polisvoorwaarden kunt u terugvinden op hoeveel behandelingen u recht heeft. Als er geen overeenkomst is kan het zijn dat u een gedeelte van het bedrag zelf moet betalen. U kunt in uw polisvoorwaarden zien hoeveel (procent) u vergoed krijgt per behandeling. Indien u elders reeds fysiotherapiebehandelingen heeft gehad in dit jaar, kan het zijn dat er een aantal of al uw behandelingen reeds zijn verbruikt. In dat geval is de factuur geheel voor uw rekening. Indien u op dezelfde dag bij meerdere zorgaanbieders een fysiotherapiebehandeling heeft gepland wordt er maximaal 1 behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar.

Basisverzekering
Indien u een chronische indicatie heeft vindt de vergoeding vanaf de 21e behandeling plaats vanuit de basisverzekering. U kunt in uw polisvoorwaarden zien hoeveel (procent) u vergoed krijgt. Houdt er rekening mee dat er in dit geval ook eigen risico van toepassing is. Bij kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. U kunt in uw polisvoorwaarden zien hoeveel (procent) u vergoed krijgt.

Basisverzekering
Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een maximum van 10 uur per jaar. U kunt in uw polisvoorwaarden zien hoeveel (procent) u vergoed krijgt. Houdt er tevens rekening mee dat eigen risico van toepassing is op deze zorg.

Aanvullende verzekering
Soms kunt u vanuit een aanvullende verzekering aanspraak maken op uitbreiding van het aantal uur. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden.

Het benodigde materiaal voor een spalk is niet inbegrepen in de 1e lijns tarieven van de fysiotherapie en de ergotherapie. Wij hanteren daarom de volgende tarieven voor de spalken:

 • Kleine spalk (vingerspalk) € 7,50
 • Middel grote spalk (hand-, vinger-, duimspalk) € 17,50
 • Grote spalk (hand-, polsspalk) € 30,00

Deze kosten worden mogelijk niet vergoed door uw zorgverzekering, u kunt eventueel bij de receptie een factuur opvragen om in te dienen bij uw zorgverzekeraar. De kosten voor een spalk moeten direct contant of per pin worden voldaan bij de receptie.

Heeft u de nota reeds ontvangen lees dan hieronder meer informatie over Infomedics:

 • Op de website van Infomedics kunt u veel zaken snel een eenvoudig regelen. U hoeft geen rekening te houden met de openingstijden van de Servicedesk en kunt uw zaken regelen op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt.
 • Status van uw betaling controleren
  Ga naar www.infomedics.nl. U treft de rekeningchecker direct bovenaan de webpagina aan. Vul het 13-cijferige nummer dat op rekening staat in en controleer of uw rekening is betaald.
 • Betalingsregeling treffen
  Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, dan kunt u een betalingsregeling treffen. Dit kunt u eenvoudig via de website van Infomedics regelen. Klik op de volgende link en vul het formulier volledig in. Betalingsregeling Infomedics
 • Overige vragen
  Heeft u een andere vraag, kijk dan eerst bij de Veelgestelde vragen op de website van Infomedics. De kans is groot dat u daar al het antwoord vindt op uw vraag.
 • Contactgegevens
  Telefoonnummer: 036 – 20 31 900
  Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Hoe kunt u ons bereiken?