IMG_8274 (3)

Stefanie Janse, CHT-nl

BIG: 39047525204

Fysiotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager

Vestgingsmanager en handtherapeut/fysiotherapeut Stefanie Janse is sinds 1998 als fysiotherapeut werkzaam in de revalidatiezorg. Sinds 2005 heeft zij zich volledig gespecialiseerd tot handtherapeut, onder andere door het afronden van de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam, het volgen van diverse hand- en polscursussen en het jaarlijks bijwonen van nationale en internationale congressen.

Samen met Hanneke Dommisse, Marjan van Wensen, Gilbert Westdorp, Bieke Wauters, HP van Not, Ton Schreuders en Eefje Veenker heeft Stefanie in 2010 het Zeeuws Hand- en Pols Centrum opgericht van waaruit Hand & Pols Revalidatie Nederland (HPRN) is ontstaan. HPRN heeft inmiddels 6 locaties verspreid over Nederland.

Naast handtherapeut was Stefanie van 2012 tot 2020 werkzaam als kwaliteitsadviseur binnen HPRN. Vanuit die functie heeft zij o.a. de kennisbank van HPRN ingericht: een digitaal domein waar alle HPRN-richtlijnen, -presentaties, scholingsverslagen en interessante artikelen te vinden zijn. In de afgelopen 15 jaar is Stefanie ook betrokken geweest bij diverse onderzoeken naar behandelresultaten en heeft zij meerdere presentaties verzorgd op nationale en internationale congressen. Stefanie houdt zich nog steeds bezig met richtlijnontwikkeling en is ook werkzaam als docent bij de praktijkopleiding handtherapie in Rotterdam (ErasmusMC) en de handtherapie-opleiding van de universiteit van Gent.

Sinds 2020 is Stefanie naast handtherapeut ook vestigingsmanager van het Zeeuws Kliniek in Beweging. Vanuit die rol is het haar doel om samen met het ZHPC-team te zorgen dat het ZHPC een omgeving is en blijft waarin patiënten met complexere hand- en polsklachten de zorg krijgen die zij nodig hebben én waarin alle medewerkers met voldoening en plezier hun werk kunnen doen. Samen met het MT, de medische staf en de andere vestigingsmanagers van HPRN wordt hierbij voortdurend geanticipeerd op alle uitdagingen die er op het pad komen.