Hand en Pols Centrum

Renée Heerkens

BIG: 9919491301

Revalidatiearts

Revalidatiearts Renée is sinds december 2022 werkzaam bij het Hand & Pols Centrum op de vestigingen Goes, Dordrecht en Rotterdam. Renée heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Maastricht University en de opleiding tot revalidatiearts gevolgd aan het Amsterdam UMC, locatie VUMC. In 2012 heeft zij vrijwilligerswerk gedaan in Lwengo, Uganda voor de lokale stichting Lwengo Rural Development Support Organisation. Hier zette zij zich in voor een verbetering van de infrastructuur o.a. door het aanleggen van waterputten en verbetering van schoolfaciliteiten en daarnaast gaf ze voorlichting aan kinderen en jongeren over HIV/AIDS en ging zij op huisbezoeken voor basis medische hulpverlening.

Als revalidatiearts kan Renée haar interesse voor de bewegende mens combineren met haar belangstelling voor het menselijk gedrag: hoe gaat men om met veranderingen c.q. verstoringen, en hoe beïnvloedt dat het dagelijks leven?

Renée: “De hand vind ik bijzonder en handrevalidatie een vak op zich. Al vroeg in mijn opleiding tot revalidatiearts raakte gegrepen door de hand; de complexiteit van de anatomie en aansturing vind ik fascinerend. Een verstoring van functie heeft vaak directe gevolgen voor de uitvoering van dagelijkse bezigheden, hobby’s, sport enzovoorts en een gedegen behandeling is essentieel voor een optimaal herstel. Ik besloot daarom tijdens de opleiding tot revalidatiearts om meerdere verdiepende stages te organiseren, hiervoor ben ik onder andere naar het UMCG te Groningen en naar de Hoogstraat in Utrecht afgereisd. De kundigheid en bevlogenheid van de handtherapeuten zijn voor mij een grote inspiratie”.