Paul DeBuck

Paul de Buck, CHT-nl, ECHT

BIG: 19913764204

Fysiotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager

Handtherapeut / fysiotherapeut Paul De Buck behaalde zijn licentie in de kinesitherapie in 2004 aan de Artevelde Hogeschool Gent. Hierna begon hij een Master opleiding Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit Brussel waar hij in 2008 zijn Mastertitel Manuele Therapie behaalde(www.bht.be). Gelijktijdig met deze master-opleiding was hij werkzaam o.a. in de handrevalidatie in het Universitair Ziekenhuis Gent. Vanaf 2007 was hij werkzaam in een privépraktijk. Vanuit de werkervaring in het handencentrum in Gent ontstond een grote passie voor de revalidatie van de hand. Naast enkele kleine cursussen handrevalidatie behaalde hij in 2009 het certificaat van de praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC Rotterdam. Ook heeft hij de opleiding Littekentherapie, Scar Academy gevolgd aan de Universiteit Antwerpen, afdeling Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. 

Sinds 2008 is hij praktijkassistent en lector Hand Revalidatie aan de Gentse Universiteit, vakgroep Revalidatie wetenschappen en kinesitherapie alwaar hij de lessen betreffende handrevalidatie voor zijn rekening neemt. Ook is hij secretaris van de European Federation of Societies for Hand Therapy (EFSHT), Cursus Coördinator en kerndocent van de Post-universitaire opleiding Handrevalidatie aan de Universiteit Gent. 

Paul heeft gekozen voor dit beroep omdat hij tijdens zijn opleiding verschillende handletsels heeft gezien. Deze waren vaak een echte puzzel om te behandelen wat hij een hele uitdaging vond. Dit heeft hem geprikkeld om zich te verdiepen in de handrevalidatie wat uiteindelijk heeft geleid tot een ware passie. Handen zijn onze werktuigen en een communicatiemiddel. Het kleinste probleem kan leiden tot grootste gevolgen en die wenst Paul te voorkomen of te behandelen zodat de autonomie van een persoon kan hersteld worden. Paul is in oktober 2010 in het Zeeuws Hand & Pols Centrum begonnen en sinds 2021 is hij vestigingsmanager van het Hand & Pols Centrum Terneuzen en is hij hier werkzaam.

Paul: “Keep on smiling and play live. Wees positief maar blijf eerlijk. Vele handen maken licht werk, als we allemaal samenwerken (inclusief patiënt) bekomen we het beste resultaat. Je handen zijn als je gezicht, het minste probleem is zichtbaar ook al probeer je het soms weg te steken. Zorg voor je zelf, zorg voor je handen”.