20230812_233402

Monique Ottenhof, CHT-nl

BIG: 09045710904

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut/fysiotherapeut Monique Ottenhof is in 1996 afgestudeerd aan de opleiding voor fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam. Na het behalen van haar diploma is zij 4,5 jaar werkzaam geweest in verschillende ziekenhuizen in Groot Brittannië. Bij terugkomst in Nederland is zij gaan werken in een eerstelijnspraktijk in Amsterdam. Daar beoefende ze de fysiotherapie in haar volle breedte, met een specifieke aandacht voor sporters en musici met hand- en polsproblemen. Daarmee is haar interesse voor de handtherapie ontstaan.

Vanaf 2001 tot en met 2010 was zij werkzaam in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, waar zij zich verder bekwaamde in de handtherapie. Zij maakte daar deel uit van het handenteam en samen met de plastisch chirurg verzorgde zij het handenspreekuur.

Binnen het handenteam van de revalidatieafdeling in het Academisch Medisch Centrum heeft zij zich vervolgens verder gespecialiseerd in de handtherapie, waarna zij 5 jaar werkte in praktijk 4Hands. Een praktijk volledig gespecialiseerd in het behandelen van hand en polsproblematiek.

Naast deze uitgebreide praktische ervaring kan zij putten uit de kennis die zij opdeed met een groot aantal opleidingen en cursussen: Basiscursus Handrevalidatie (NPI 2008), Opleiding Handtherapie, (NPI 2010), Anatomie hand speciale III, Erasmus (2008) en diverse spalken cursussen.

Monique is vanaf januari 2015 werkzaam bij Hand & Pols Revalidatie Nederland, begonnen in Den Haag en sinds begin 2016 in Amsterdam.