Marjolein

Marjolein Wind, MSc, CHT-nl

Ergotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager

Handtherapeut / Ergotherapeut Marjolein Wind studeerde in 2000 af aan de Hogeschool van Amsterdam.

Omdat geen hand en geen dag hetzelfde is, vindt zij dit vak zo leuk en inspirerend. Het belang van een goede handfunctie is essentieel en het gemis daarvan heeft een grote impact op het dagelijks leven. Daarom ervaart ze het begeleiden en adviseren van patiënten als een enorme uitdaging. De anatomie van de hand en pols is fascinerend en complex, waardoor je moet beschikken over een enorme dosis specialistische kennis en creativiteit. Marjolein kan haar praktische kant en handvaardigheid volledig benutten op het gebied van het maken van aanpassingen en spalken. Het maken van diverse spalken voor kleinere en complexere aandoeningen is haar specialisme.

Om zichzelf uit te dagen en haar kennis te verbreden en te verdiepen heeft ze haar master in de handtherapie afgerond aan de Universiteit van Derby in Engeland. Naast haar werk voor HPCA is Marjolein ook docent binnen de opleiding Handtherapie aan de NPI. Ook is zij docent Essercourse, gericht op flexorpeesletsels en mede oprichter van Hands Across Borders.

Sinds 2020 is ze vestigingsmanager en binnen deze rol zorgt ze voor verbinding, teamspirit en is ze verantwoordelijke voor de dagelijkse praktijkvoering.

Marjolein: “Man, through the use of his hands, as they are energized by mind and will, can influence the state of his own health”.