Lisanne Bolijn

Lisanne Bolijn

Ergotherapeut / Handtherapeut

Ergo-/handtherapeut Lisanne is sinds augustus 2022 werkzaam bij het Zeeuws Hand & Pols Centrum. Ze heeft gekozen voor dit beroep omdat ze altijd al een fascinatie heeft gehad voor mensen die wegens ziekte of aandoening hun leven moeten aanpassen. Als ergotherapeut denkt Lisanne graag mee met cliënten om te leren omgaan met hun ziekte/ aandoening. Zij geniet er van als mensen weer kunnen doen wat ze willen doen en daarmee eigen regie kunnen blijven behouden.

Lisanne is na het behalen van haar mavo diploma naar het CIOS in Goes gegaan. Hier heeft ze de opleiding tot tennisleraar, leefstijlcoach en zwemonderwijzer behaald. Daarna is Lisanne ergotherapie gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam, waar zij in 2021 is afgestudeerd. Tijdens haar opleiding is ze met name werkzaam geweest in de ouderen zorg en volwassene revalidatie. Tijdens haar studie is Lisanne ook begonnen bij Allevo. Nadat ze afgestudeerd was is ze daar blijven werken. Dit zal zij naast haar werk bij het ZHPC nog steeds blijven doen.

Lisanne: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan. De handtherapie heeft mij altijd gefascineerd. De hand is een complex deel van het lichaam waar je ontzettend veel mee doet. Als dit niet meer mogelijk is zal je moeten gaan compenseren. Met mensen die uitdaging aan gaan is het leukste wat er is”.