OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karin Boer, CHT-nl, ECHT

Ergotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager

Karin Boer-Vreeke is ergotherapeut – handtherapeut. Zij is in juni 1996 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft daarna 3 maanden in het Jan van Breemen instituut gewerkt waar zij voor het eerst in aanraking kwam met patiënten met handproblemen. Daarna volgden drie jaar in een verpleeghuis in Amstelveen maar met de verhuizing naar de regio Den Haag kwam zij in 1999 in Ziekenhuis Bronovo terecht.

Vanaf 2000 heeft zij samen met de Plastisch Chirurgen in Ziekenhuis Bronovo een hand en pols centrum opgezet. Per 1 april 2014 is deze afdeling handtherapie overgenomen door Hand en Pols Revalidatie Nederland en is het Hand & Pols Centrum Den Haag gestart.

Na een aantal spalken cursussen en de basiscursus handrevalidatie heeft zij in 2008 het certificaat van de praktijkopleiding handtherapie behaald aan het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Sinds december 2011 is zij gecertificeerd Handtherapeut NL (CHT-NL) en sinds mei 2018 ook European Certified Hand Therapist (ECHT). Zij staat sinds 2000 geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici en sinds 2018 in het specialisten register Hand-ergotherapeut.

In 2012 en 2018 heeft zij een cursus Somatosensorische Revalidatie gevolgd in Fribourg (Zwitserland). Zij is sinds 20118 gecertificeerd Somatosensorisch Therapeut (CSTP) voor de behandeling van neuropatische pijnklachten.

Naast haar werkzaamheden in het Hand en Pols Centrum Den Haag is zij van 2013 tot 2021 de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT) geweest. Sinds juni 2021 is zij President Elect van de European Federation of Societies for Hand Therapy. Verder is zij lid van de adviesraad Hand-ergotherapie van Ergotherapie Nederland en geeft les aan de Ergo-academie en de Esser Masterclass Hand Therapy.