foto voor stukje

Inge Louwinger

Ergotherapeu/ Handtherapeut

Wanneer men handproblemen ervaart is men letterlijk onthand. Om dan gezamenlijk toe te kunnen werken naar de handen letterlijk weer uit de mouwen te kunnen steken vind Inge ontzettend dankbaar werk.

In 2009 is Inge afgestudeerd als ergotherapeut waarna zij meteen in de revalidatie is gaan werken. Ergotherapie gaat over het (weer) kunnen (gaan) ‘handelen’. Het woord zegt het al, ‘handelen’ wordt voor een groot deel met de handen gedaan. Daarom wilde zij zich als ergotherapeut meer verdiepen in de problemen die in de hand en pols kunnen ontstaan.
In 2011 is Inge binnen de revalidatie een handen team gaan oprichten en snel daarna heeft zij een opleiding handtherapie gevolgd van Ton Schreuders. Ook heeft zij zich via meerdere scholingen en stage verder verdiept in het realiseren van spalken.

Inge Louwinger heeft 12 jaar met plezier in dit handenteam gewerkt waar ze met veel problematieken en letsels te maken kreeg. De specialisatie van dit team was het behandelen van klachten aan de hand/ pols die niet binnen de “geprotocolleerd” herstelduur vielen.

Inge: “In 2022 heb ik de handopleiding bij het NPI gevolgd. Via stage leerde ik HPRN kennen, wat ervoor gezorgd heeft dat ik de overstap naar HPRN heb gemaakt. Samen met Bob van Ravensberg en Anandi van Loon gaan we ervoor om locatie Arnhem op te zetten. We hopen dat we door het delen van onze kennis ons in omgeving Arnhem goed op de kaart kunnen zetten, Iets waar ik enorm veel zin in heb.”