5B5A8B5C-38BA-4EB5-9077-72F7A021C603

Ellen de Boer, ECHT, CHT-nl

Ergotherapeut / Handtherapeut

Ellen de Boer is een doorgewinterde en bevlogen handtherapeut. Ze is zowel Europees (ECHT) als Nederlands (CHT-NL) gecertificeerd, een erkenning van haar vaardigheden en toewijding binnen haar vakgebied.

Ellens carrière in handtherapie begon in 1994 na haar afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ze haar vaardigheden verfijnde als hand-ergotherapeut in zowel academische als regionale ziekenhuizen, zowel op klinische als poliklinische afdelingen. In 2017 maakte Ellen een weloverwogen keuze om zich te concentreren op gespecialiseerde handtherapeutische zorg binnen een focuskliniek. Hier staat zij bekend om haar vermogen om op maat gemaakte behandelingen te bieden die gericht zijn op de unieke behoeften van elke patiënt.

Niet alleen beperkt tot haar dagelijkse werkzaamheden heeft Ellen haar kennis en ervaring gedeeld op nationale en internationale podia als spreker op congressen. Ze heeft ook haar inzichten vastgelegd in artikelen en met enthousiasme workshops gegeven. Haar werk reikt ook buiten onze landsgrenzen, waar zij lokale hulpverleners in India en Nepal heeft getraind voor de stichting Hands Across Borders.

Het delen van kennis en het begeleiden van startende handtherapeuten is voor Ellen altijd vanzelfsprekend geweest. Zij is ook verbonden als docent aan de Esser Masterclass Handtherapy. Hiermee geeft ze haar passie voor het vak door en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de handtherapie.