IMG_8275 (3)

Bieke Wauters

Ergotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeute/ergotherapeute Bieke Wauters studeerde af als ergotherapeute  aan het “Hoger Technisch Instituut” te Brugge. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in de geriatrische revalidatie te Antwerpen, Zeist en Goes werd een overstap gemaakt naar de algemene volwassenrevalidatie. Vanaf eind 2006 startte zij haar werkzaamheden in de handrevalidatie en stond mede aan de basis van de oprichting van het Zeeuws Hand & Pols Centrum in 2010..

Ze heeft zich gespecialiseerd door  het volgen van diverse cursussen aan het NPI (waaronder de algemene basis- handcursus, scholing in  het vervaardigen van spalken), diverse specialistische cursussen in binnen- en buitenland, scholing aangaande revalidatie in relatie tot werkplek, scholing met betrekking tot reumatische aandoeningen bij de Sint Maartenskliniek te Arnhem (joint protection program).

Bieke heeft in 2011 de praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam met goed gevolg afgerond.

Vanuit haar functie als ergotherapeute binnen de handrevalidatie beschouwt zij zelfredzaamheid, zingeving en tevredenheid over de kwaliteit van het handelen als een belangrijk aspect.