Foto website

Astrid Sanders

BIG: 49917287604

Fysiotherapeut / handtherapeut

Handtherapeut/fysiotherapeut Astrid heeft in 2013 de opleiding Fysiotherapie in Amsterdam (HvA) afgerond. Zij heeft zich toen al verdiept in het carpaal tunnel syndroom. Na de opleiding is Astrid gaan werken bij Nolet Fysiotherapeuten, waar zij o.a. veel musici heeft mogen behandelen. De opleiding voor handtherapie heeft Astrid in 2017 gevolgd in Rotterdam (POHT). Daarna is zij begonnen met de master Fysiotherapie-wetenschappen aan de universiteit van Utrecht (2019-2022). De master heeft haar veel inzicht gegeven in het doen van wetenschappelijk onderzoek, maar ook waar kennis vandaan komt en hoe dit vertaald kan worden naar de praktijk. 

Astrid is sinds augustus 2023 werkzaam bij het Hand & Pols Centrum in Amsterdam. Hiervoor was zij werkzaam in Amsterdam Oud-Zuid bij Nolet fysiotherapeuten en in de Kinkerbuurt in Amsterdam Oud-West bij de praktijk FysioWG 

Sinds 2020 is Astrid redacteur Nederland Tijdschrift voor Handtherapie – in deze tijd studeerde zij fysiotherapiewetenschappen en kon ze de wetenschap en handtherapie goed combineren met deze functie. Met veel plezier werkt Astrid ook nu nog met haar collega-redacteuren aan het maken van een mooi tijdschrift voor de handtherapeuten in Nederland.  

Sinds de zomer van 2023 is Astrid lid van het bestuur Nederlandse vereniging voor handtherapie (NVHT). In het bestuur vertegenwoordigt ze het tijdschrift. Samen met het bestuur stippelt ze de toekomst van onder andere dit blad uit.   

Astrid: “In de praktijk heb ik met musici mogen werken en de onwaarschijnlijke mogelijkheden van handen kunnen observeren. Voor mij was dit de aanleiding om de opleiding handtherapie te gaan volgen. Handtherapie is een creatief en ook technisch uitdagend vak.”