IMG-20230314-WA0009

Emiel Filemon

Maatschappelijk werker

Maatschappelijk werker/ arbeidscoach Emiel Filemon heeft zijn studie Social Work (MWD) afgerond aan de Haagse Hogeschool. Binnen de opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in de richting geriatrie.

Tijdens zijn stageperiode heeft hij een aantal levensboeken geschreven voor mensen met dementie. Iedereen heeft namelijk een uniek levenspad en deze speelt een belangrijke rol in de identiteitsvorming van een mens. Dementie neemt langzaam je identiteit af en het was een bijzondere ervaring om te zien dat  deze mensen, dankzij het lezen van hun levensverhaal, voor eventjes ”wakker” werden en met trots konden terugblikken op hun eigen leven.

Op persoonlijk vlak weet Emiel als geen ander hoe het is om kwetsbaar te zijn. Vanaf zijn geboorte heeft hij namelijk een beperking aan zijn arm en hand. Emiel vindt het dan ook fijn om deze  persoonlijke ervaring te mogen inzetten.

Sinds maart 2023 is Emiel werkzaam binnen het Hand & Pols Centrum op de vestiging in Goes en Terneuzen.
Binnen zijn rol als maatschappelijk werker/ biedt hij ondersteuning aan patiënten zodat revalidatie en re-integratie zo soepel mogelijk verloopt.